De zomer van 2013

Het is alweer een tijdje geleden maar heb er nog eens tijd en goesting voor gevonden.

In de vakantiemaanden heb ik geen schoolverplichtingen, geen herexames!!!, en kan ik dus vol leven voor de sport. Mijn dagen zagen er dan ook meestal altijd hetzelfde uit met veel trainen, rusten, eten en slapen. 

In begin van de maand juli trok ik met enkele andere triatleten naar de Alpen op stage om vervolgens na 10 dagen door te trekken naar Genève om daar mee te doen aan de Europa cup in Genève. In de Alpen werd er hard getraind. We fietsen vooral veel in de bergen maar er werd ook veel gelopen en gezwommen. Daarbij kwam ook nog eens een heel zwaar krachtschema waardoor ik vanaf dag 1 een vermoeid gevoel had en constant stijve benen. Door dit alles werd deze stage toch een van mijn zwaardere trainingsweken.

Voor de wedstrijd in Genève was ik toch een beetje kunnen herstellen en had er dus zin in. Er was een groep van 10 weg waarachter een iets grotere groep reed waar ik in zat. Ik gaf nagenoeg alles op de fiets maar veel medewerker was er niet. Na een degelijke run kwam ik als 10 de over de meet.

Na Genève heb ik dan een weekje wat rustiger getraind om daarna weer twee zware trainingsweken af te werken. 

Meteen hierna was mijn eerste ND triatlon in Izegem. Ik had af en toe op mijn tijdritfiets getraind maar had er toch nog niet zo een goed gevoel op als op mijn gewone fiets. Na 2 zware trainingsweken wist ik ook niet wat te verwachten. Ik zwom heel slecht, op de fiets volgde ik tamelijk makkelijk in het spoor van Hannes Cool en in het lopen kon ik nog opschuiven naar een tweede plaats achter een indrukwekkende Pieter.

De dag erna vertrok ik alweer voor een week naar Mallorca om met mijn ouders een beetje te genieten van was welverdiende vakantie. Uiteraard werd ook hier nog goed getraind met in het vooruitzicht het WK U23 in Londen half september. Ik genoot van die week in Mallorca en voelde me ook echt goed op training. Spijtig wel dat ik mijn laatste fietsrit al na 10 km op de grond lag, gelukkig had ik enkel wat schaafwonden.

IMG_8686

Toen we terug geland waren in België vertrokken we alweer naar Karlovy Vary om daar de ETU cup mee te doen op een ZALIG fietsparcours met veel bergop. Ik had er echt super veel zin in. Het zwemmen waren 3 zwemtoeren met telkens evenveel boeien per ronden. Hierdoor werd het zwemmen meer vechten. Ik zwom oke maar ook niet schitterend, verloor de laatste boei nog redelijk veel plaatsen. Eens op de fiets voelde ik me geweldig en was goed aan het opschuiven, spijtig genoeg lag ik na 7 km op de fiets ook weer tegen het asfalt. Mijn wonden van Mallorca weer opnieuw open. Ik was zeker niet de enige die gevallen is of opgegeven heeft. Het weer was dan ook niet opperbest. De watertemperatuur was 20,5 °C wat dus wilt zeggen geen wetsuit toegestaan. Daarenboven was de luchttemperatuur maar 16 graden en regende het ook nog. Niet de beste omstandigheden om een triatlon in af te werken. Gelukkig heb ik zelf geen ernstige verwondingen opgelopen en kan ik de laatste weken naar het WK nog goed doortrainen.

Veel op een rij